Grønne Får hjælper med en bæredygtig fremtid!

Gennem os støtter du et godt formål

Projekter Vi Støtter

Hver gang du køber en vare hos Grønne Får, støtter du automatisk et godt formål.

Man kan vælge mellem to projekter, man kan støtte med 1% varens pris. Støtten er inkluderet i prisen.

De to projekter, man kan støtte, er nogen, som arbejder for at fremme den bæredygtige udvikling og/eller børns vilkår. De to velgørende projekter bliver udskiftet en gang hvert år.
Formålet med den inkluderede støtte er, at vi i fællesskab kan gøre en indsats for at skabe en tryg og sikker fremtid for vores børn.

De to projekter man kan støtte lige nu er

Amass Green Kids

Amass Green Kids er et initiativ foretaget af restauranten Amass, som handler om at fremme børns trivsel ved at lære dem hvordan mad, sunde råvarer og en grønnere fremtid på vores planet går hånd i hånd.

Amass inviterer derfor skoleklasser ind i deres urbane have på Refshaleøen i København, hvor de under de to første besøg planter og passer deres egne grøntsager, samtidig med at de lærer om kulstofkredsløbet, om at komposte og hvordan Amass bruger madspild. På det tredje og sidste besøg slutter børnene sig til kokkene i køkkenet på Amass, hvor de tilbereder og spiser lækker mad lavet af de råvarer, de selv har dyrket.

Amass’ grønne oase er fyldt med mere end 80 forskellige sorter af planter, herunder grøntsager, bær, urter og blomster, der dagligt vises på deres menu.

Matt Orlando startede Amass Green Kids projektet for at lære børnene fra Københavns skoler om det vidunderlige ved plantelivet og fornøjelsen ved selv at dyrke og spise god mad.

Hvis du vælger at støtte Amass Green Kids, når du handler hos Grønne Får, bidrager du til, at børn lærer om plantelivet, madlavning og bæredygtighed.

100% For Børnene

100% For Børnene er en lille dansk børnerettighedsorganisation, der arbejder med nogle af verdens mest udsatte børn og unge: Børn på lossepladser og børn med særlige behov. Støtten til 100% For Børnene skaber muligheder for nogle af de børn i Kenya og Ghana, som mange andre har opgivet.

100% For Børnene samarbejder med lokale partnere og organisationer i Kenya og Ghana for at sikre udsatte og marginaliserede børn og unges kompetencer og handlemuligheder, der sætter dem bedre i stand til at agere aktivt i deres lokalsamfund samt håndhæve deres rettigheder. Det sker gennem projekter, der fokuserer på økonomisk bæredygtighed, hjælp til selvhjælp og blivende forandringer. Vores målgruppe er: børn der bor på lossepladser, forældreløse børn, gadebørn, børn med særlige behov og børn og unge i marginaliserede samfund.

Hvis du vælger at støtte 100% For Børnene, når du handler hos Grønne Får, er du med til at støtte børn i slumkvarterer.

100% For Børnene støtter Kibarani-skolen i et slumområde i Mombasa, Kenya. Skolen er et hellested for 250 af slummens børn. Fik disse børn ikke mulighed for at gå på skolen, ville de i stedet gå hjemme eller arbejde for deres forældre på en fjerntliggende losseplads. Skolen gør en kæmpe forskel for børnene, da de her får mulighed for at være en del af et positivt fællesskab. De børn, som går i skole er mere udadvendte og bedre ernærede. Det skyldes, at 100% for Børnene også tilbyder børnene et næringsrigt måltid mad dagligt på skolen – ofte det eneste måltid, de får i løbet af dagen.